Keuze uit meer dan 100 geuren
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis tart vanaf €50
Gratis verzending vanaf €40
Bezoek mogelijk na afspraak

I love CandleCareVerklarende woordenlijst

Poolen: Wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. De wax zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste waxring tegen de rand. Hoe je dit kan bekomen kan je hieronder bij “Tips” lezen.
 
Tunnelen: Als de kaars niet correct brandt, zal deze in een tunnel naar beneden branden, dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er een vaste waxring aan de rand kleven.

Illumalid: Dit is een accessoire dat gebruikt kan worden bij de large en medium jars. Het is een open dekseltje dat niet enkel mooi is om naar te kijken maar ook een uitstekend hulpmiddel om je jar te helpen met poolen.
Tips

1    Hoe kies ik mijn kaars?

°De large jars bevatten het meeste geurolie, dus van alle jars geven zij het meeste geur af.

°Hoe groter de pool 
kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.

°Let wel op: zorg altijd dat je jar poolt voor je hem dooft, anders gaat hij de volgende keer tunnelen!

°Kan je dus maar een uurtje een kaarsje branden, kies dan voor een wax tart of melt of een sampler.

°Wax tarts en wax melts geven een sterkere geur af dan jars en zijn dus ideaal voor de grotere ruimtes.

°Samplers (“testers” vertaald uit het Engels) zijn ideaal om een geur te testen. Ze zijn best te gebruiken in kleine kamers zoals bv het toilet.

°Samplers moeten altijd gebrand worden in een samplerglaasje, omdat de wax anders wegvloeit bij het vloeibaar worden.

°Tarts of wax melts/wax meltblokjes moeten gebruikt worden met een tartbrander, omdat tarts of wax melts/wax meltblokjes geen lont hebben. Voor de zachte wax van Goose Creek gebruik je best een elektrische brander. Bij theelichtbranders wordt de wax meestal te warm en heb je dus minder plezier een je waxmelt. Ook hardere wax kan je branden in een elektrische brander om langer en subtieler van een geur te kunnen genieten.. Let er wel op dat niet alle branders warm genoeg worden voor harde wax.


2.  Hoe verzorg ik mijn kaars?

°Bekijk altijd het etiket onderaan de kaars. De ideale lontlengte verschilt namelijk per soort jar. Algemeen wordt aangeraden om de lont op 0,3 cm af te knippen. Hiervoor bestaan speciale wicktrimmers die dit klusje vergemakkelijken. Deze zijn zo gemaakt dat ze tot helemaal onderaan een large jar kunnen reiken. Ook blijft het getrimde lontje op de wicktrimmer liggen en valt niet in de wax zoals bij gewone scharen het geval is.

°Zorg ervoor dat de kaars of waxbrander op een hitteresistente oppervlakte en tochtvrije plaats staat. Tocht kan ervoor zorgen dat een jar niet naar behoren poolt.

°De beste manier om je kaars te doven is met de candlesnuffer. Zo komt er geen rook vrij en worden er geen stukjes lont in het kaarsvet geblazen.

°Om roetvorming te beperken is het belangrijk om de lont kort te houden, ook als de kaars brandt. Zie je dat de lont een champignon-vorm krijgt? Dan is het tijd om de kaars te doven en de lont te knippen! Je kan de kaars daarna meteen terug aansteken.

°Probeer de wax zo schoon mogelijk te houden. Laat dus geen lontresten of deeltjes van een lucifer in de wax vallen.

 

3    Safety first!
°Zorg ervoor dat de kaars buiten het bereik van huisdieren en/of kinderen staat. En laat hem nooit zonder toezicht branden!

°Plaats brandende kaarsen nooit in de buurt van brandbare objecten (gordijnen, planten, 
)

°Let er op dat de omgeving vlakbij de kaars niet te warm wordt. Zet bijvoorbeeld geen 2 brandende kaarsen vlak naast elkaar, maar zorg dat er steeds zo
n 10 cm afstand tussen zit.

°Zorg voor een stevige ondergrond, en zorg dat de kaars mooi horizontaal staat
.
°Opgepast, vloeibare wax is heet!!4    Afscheid & recycling van de (jar)wax

° Als de jar nog ruim een centimeter wax over heeft, is het tijd om afscheid te nemen. Doe je dit niet, dan kan het glas te warm worden en stuk springen. De overgebleven wax kan je gebruiken in je waxbrander. Je zet de onderkant van de jar in een kookpot warm water, wacht tot de wax vloeibaar wordt, en giet deze over in een ijsblokjesvorm. Zo heb je originele waxmelts van je restje jarwax!

° Als de wax tart of melt geen geur meer afgeeft, is het tijd om deze te vervangen. Je kan de wax laten afkoelen, en even in de vriezer zetten, waarna je de harde wax gemakkelijk kan verwijderen. Een andere mogelijkheid is om de nog lopende wax weg te vegen met een watje, het watje zal de wax absorberen. Bij de branders met een metalen tarthoudertje kan je de harde wax er gewoon uitduwen!

 

Veel geurplezier!